Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. 1 op de 14 mensen heeft een vorm van diabetes, alleen in Nederland zijn dat al 1,4 miljoen mensen. 60.500 Nederlanders per jaar horen dat ze diabetes hebben. Dat zijn 1.163 mensen per week, 166 per dag. Het kan dus iedereen overkomen.

Dit zijn zo maar enkele cijfers. Wij, een groepje studenten uit Zwolle, vinden dit schrikbarende cijfers. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar directe omgeving met  diabetes en ziet hoeveel invloed dit heeft op zijn of haar leven. Daarom hebben wij besloten om in actie te komen! Wij hebben Henk en Wilko benaderd om een leuke feestavond te organiseren en zij waren meteen enthousiast. Het Diabetes Fonds is blij met onze actie en heeft ons geholpen met het organiseren van deze avond.

Zaterdag 11 Mei 2019 is het zover, Bruun Brood gaat ons voorzien van muziek dus het belooft een gezellige avond te worden! U bent vanaf 20:00 van harte welkom en laten we een mooi bedrag met elkaar ophalen voor verder onderzoek naar Diabetes.

Hopelijk draagt u ook uw steentje bij en zie ik u op zaterdag 11 Mei 2019!

Roy Dorenbos